Okusi dišečega Krasa
datum: 18.12.2014
kategorija: Novice
Ko si naproti pridejo ljubezen do lokalnih začimb, kraške zemlje in enogastronomskega izročila ter sodobna kreativna kuhinja ...
Knjižica okusov dišečega Krasa vas bo popeljala na sprehod od živopisanega dišečega kraškega travnika do skrbno dodelanega in domiselno oblikovanega krožnika. Pod sij žarometov stopajo tri začimbnice, ki uspešno kraljujejo na naših gmajnah in suhih kraških travnikih - kraški šetraj, materija dušica in žajbelj. V različnih preoblekah se poigravajo v izvirnih kulinaričnih mojstrovinah. Te imajo korenine v spominu na skrbno pripravljene jedi preteklih generacij. Sporočajo nam, da je vredno priti na Kras, ga začutiti, se mu odpreti in mu prepustiti, da nas vodi skozi simfonijo barv, vonjev in okusov. Kdor odkrije Kras, ga težko pozabi.
Knjižici smo dušo vdahnile štiri soavtorice: Andrejka Cerkvenik, Ksenija Krajšek Mahorčič, Milena Štolfa in Jana Pečečnik.
Foto: Jana Pečečnik
Pridružite se nam na
facebook twitter youtube trip advisorKako do nas
avto avtobus vlak letalo zemljevid